Camiel Saris

Naam: Camiel Saris
Geboorteplaats: Nijmegen
Geboortedatum: 04-04-1975
Gewicht: 110kg off-season 95kg on
Lengte: 180cm Competition

Beroep / Bezigheden
Voormalig eigenaar Sportschool Limited Edition Apeldoorn.

Favoriete producten
Hype Whey Nutrition,
Pre Workout Pumping Iron
Omega 3-6-9
Vitamine C1000mg
Pro-Hormoon – supps

Biografie
Ik ben al jaren actief in de sportwereld en fitnessbranche en vanaf mijn 30e jaar neem ik actief deel aan bodybuildwedstrijden, waarbij ik meestal meestrijd voor een plek in de top 3 waarvan met regelmaat een behaalde mooie 1e plek. Naast de masters-categorie doe ik ook vaak mee in de categorie -100kg klasse. Vergis je echter niet in die Masters ;). Deze mannen hebben een enorme spierkwaliteit, ervaring en draaien al jaren wedstrijden en bulken van de discipline.

Inmiddels heb ik een collectie aan bekers mogen opbouwen want ondanks mijn leeftijd doe ik mee op dit hoogste niveau van Nederland. Daarnaast heb ik deelgenomen, via kwalificatie aan internationale wedstrijden, zoals de NAC Universe te Hamburg en het EK van de WBPF (3e plaats).

Ik ben in contact gekomen met Hype Nutrition op een wedstrijd in Veldhoven, de zogenaamde flex-cup destijds. Mike Kras was toen net actief met zijn voedingslijn en we raakten in een goed gesprek over sport en voeding en de mate van kwalteit en zuiverheid van de in Nederland aangeboden eiwitproducten. Ik heb de testresultaten mogen inzien en Hype komt hier heel goed uit de test qua zuiverheid. Voor mij de reden om achter dit product te kunnen staan. Of het nu off-season is of tijd voor de voorbereiding van de wedstrijden Hype Eiwit kan altijd worden gebruikt, omdat het gewoon topkwaliteit is.

Daarnaast heb ik 3 jaar, samen met een vriend, de sportschool Limited Edition in Apeldoorn gerund. Dit is een sportschool, die uiteraard anders is als andere sportscholen. Een sportschool waar iedereen serieus wil werken aan verandering van hun lichaam, ongeacht welke sport hij of zij daarnaast beoefent. Krachttraining blijft de basis van elke sport!

Voor de rest houd ik mij bezig met het voorbereiden van toekomstige atleten, die willen deelnemen aan wedstrijden. Ik stoom deze mannen en vrouwen klaar voor hun wedstrijden op basis van persoonlijke aandacht en begeleiding. Dit uiteraard in de Sportschool Limited Edition te Apeldoorn. Ik kan je hierin helpen door je training te verbeteren door in persoon met de atleet mee te trainen, zijn voeding en training op orde te maken. Wat ik het meeste merk is dat mensen veel te weinig eten terwijl zij het idee hebben voldoende voeding binnen te krijgen.

Ook heb ik mij medisch verdiept in het menselijk lichaam en de werking van supplementatie op het lichaam. Ik loop natuurlijk al een jaartje of 20 mee en wat is mooier om die kennis te kunnen delen met degene die graag willen werken aan verbetering van hun lijf. Echter ben ik wel redelijk streng in mijn aanpak, omdat je veel tijd en energie in de begeleiding steekt. Daarvan verwacht je inzet, op tijd komen en discipline terug. Je krijgt een mooi fysiek lichaam niet cadeau en de wonderpil bestaat nog altijd niet.

WEDSTRIJDEN:

NAC – World Championship 2017 Spanje – Valencia.
Geplaatst in de Finale top 6 (deelname van +/- 40 klassedeelnemers) en geëindigd op de 4e plaats namens Nederland.

IFBB Nederlandse Kampioenschappen 2018 Nederland – Apeldoorn
Behaalde dubbele 1e plaats.

– Huidig Nederlands Kampioen 2018 Masters +40 Years
– Huidig Nederlands Kampioen 2018 Bodybuilding tot 100 kg.

Hiermee gekwalificeerd voor deelname aan de World Championship IFBB te Spanje.

Recent gekwalificeerde wedstrijden.
World Championship IFBB Spain – Oktober 2018
Grand Prix IFBB – December 2018

Daarnaast uitgenodigd voor deelname aan :
The Night of the Dutch Champions – December 2018 Oss (Special Event)
Trainingsschema
Off-Season.
Maandag : Benen, gericht op front van de benen. (6 oefeningen) Rug 3 oefeningen
Dinsdag : Borst (4-5 oefeningen) /Schouders (4 oefeningen)
Woensdag: Biceps (3 oefeningen) /Triceps (3 oefeningen /Buik 2 oefeningen Cardio 40 min fietsen
Donderdag Rustdag
Vrijdag : Benen, gericht op hamstrings en Kuiten
Zaterdag : Rug/Biceps/Triceps
Zondag : Rustdag

Eetschema
1 op 1 een schema overnemen werkt gewoon niet. Elke lichaam is anders en reageert anders. Daarnaast heeft iedereen bepaalde reacties op bepaald soort voedsel. (Lactose- Pinda- Vruchtallergien, Darmflora problemen e.d.). Ook op supplementatie kunnen mensen heftig op reageren. Ik gebruik in iedergeval wel standaard 3x1000mg vitamine C per dag, alsmede Vitamine D.